Rolurile sunt inversate în această rețetă, cu ciocolata care acționează ca aromă îndrăzneață și puternică, iar usturoiul prăjit dă tonul de dulceață.
ingrediente:
2 căpățâni de usturoi
2 lingurițe de ulei de măsline, împărțite
50 de grame de ciocolată neagră
3 linguri de pudră de cacao
un sfert de cana de seminte de dovleac, zdrobite
1 linguriță semințe măcinate de in
1 linguriță de pastă miso
brânză Ricotta, pentru servire
Indicatii
Preîncălzi cuptorul la 350 de grade. Curățați căpățânile de usturoi. Se stropeste fiecare in mod egal cu o lingurita de ulei de masline. Înfășurați fiecare cap în folie de aluminiu și puneți-l pe o foaie de copt. Coaceți în cuptor timp de 15-20 de minute.
Scoateți căpățânile de usturoi din cuptor și lăsați-le la o parte pentru a se răci. Desfaceți fiecare cap și puneți-l pe o bucată de hârtie de pergament.
Între timp, încălziți ciocolata într-o oală mică, la foc mediu. Adăugați pudra de cacao, restul de ulei de măsline, semințe de dovleac, semințe de in și miso; se amestecă bine pentru a se combina. Gatiti pana cand ciocolata sa topit.
Turnați amestecul topit de ciocolată peste usturoiul prăjit pe hârtie de pergament.
Serviți cu o bucată de brânză de ricota.
Comentarii
Trimiteți un comentariu